Första exet av nya boken!

Aktuellt / Permalink / 1
 
 
 
 
Artemisiasällskapet - berättelser ur trädgårdsliv. Så heter boken som jag gjort tillsammans med elva kollegor. Det är ett år sedan vi träffades på Engsholms slott en mörk januarikväll och bildade Artemisiasällskapet. Vi tyckte att växtbeskrivningen på malört, Arthemisia absinthium, passade bra på oss: "en gråbladig ört som växer till en rugge som kan behöva stöttas". Gemensamt för oss alla är att vi efter långa liv med trädgård och skrivande nu blivit äldre och tagit ett steg tillbaka från den hektiska delen av det livet. I den relativa stillheten reflekterar vi över livet, tiden och hur vi berikas av att leva nära det som växer.
Agneta Ullenius berättelse om hur engelska Austinrosor hjälpt henne att lita på livet igen, Karin Berglunds tankar kring uråldriga frön som burit med sig livet genom tiotusentals år, Ewa Ridwall Isacsson som skojar med djupaste allvar i botten om att hennes trädgård är bipolär precis som hon själv ... Och Ulla Hasselmark! Vi fick veta att hon, som är landets främsta expert på frösådd, dessförinnan varit en djärv pilot som styrde sitt eget flygplan genom vildmarken! Läs också berättelserna av Ingela Jagne, Henrik Valentin, Inger Palmstierna, Inga Wallenquist, Kerstin Enstrand, Sylvia Svensson och Karin von Schenk, den sistnämnda vår egen sparrisdrottning. 
Själv skriver jag om hur livet som miljöreporter, med stadigt och argt fokus på utsläpp och avlopp, väckte en längtan efter skönhet som inte lät sig hejdas, och som förde mig till trädgården ...
Boken är ute i handeln i månadsskiftet februari-mars, men går redan nu att förhandsbeställa i nätbokhandeln.
Båda mina söner har medverkat Viktor med bildbearbetningen som man kan känna igen från vår bok Trädets tid, Tobias med den grafiska formen.
 
#1 - - Martas rike:

Den här sortens trädgårdsböcker tycker jag allra bäst om. Bevakas!

Till top